Οι 11 startups που ξεχώρισαν και εντάσσονται στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης

To 15o Bootcamp του OK!Thess ολοκληρώθηκε με την επιλογή 11 startup ομάδων για τον 15ο κύκλο επιτάχυνσης. Οι ομάδες αυτές με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του fitness/wellness, του gaming, του hospitality, του cyber security, της πληροφορικής και άλλων τομέων της τεχνολογίας, θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess και θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και προώθηση του επιχειρηματικού τους project.

Το OK!Thess έχοντας ως βασικό στόχο να στηρίζει και να ενώνει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, πραγματοποίησε ένα ακόμη Bootcamp προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες startups και ιδέες αρχικού σταδίου για τον 15ο κύκλο επιτάχυνσης. Tο Bootcamp ξεχώρισε για την ποιότητα και καινοτομία των ιδεών και των επιχειρηματικών προτάσεων αλλά και για την προσήλωση και την εξέλιξη των ομάδων που συμμετείχαν.

Οι 21 ομάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Bootcamp εργάστηκαν εντατικά πάνω στις ιδέες τους, αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό τους μοντέλο με workshops διάρκειας 25 ωρών μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και τους εκπαιδευτές του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). Στη συνέχεια προχώρησαν στην τελική παρουσίαση (pitch) των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους φορείς που στηρίζουν το OK!Thess: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο, Eθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Για τις 11 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατάφεραν να ενταχθούν στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess το ταξίδι για την ανάπτυξη της startup τους συνεχίζεται. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses, εβδομαδιαίο coaching και παράλληλα θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 15ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess με αλφαβητική σειρά είναι:

Chiron Sports: custom designed athletic footwear based on an in-house built design algorithm
Cinematch: movie recommendation application using machine learning
Co-Passenger: car-pooling eco friendly application
Eidola: video game based on the city of Thessaloniki during the second half of the 19th century
eThesis: online theses management tool for students and professors
Find Your Way: online services and products for psychology, nutrition and training
Hellix: added nutritional value products using the nutrient complex of spirulina
History Girl/Boy: childrens’ books, crafts, games and costumes based on the Greek history
Metis: Cyber Threat Intelligence (CTI) workbench for assimilating and contributing to threat landscape
Pawssible: a pet service platform that aims to connect pet owners with high-quality pet services
Pitch: mobile application to help fitness venues increase their revenue and provide trainees with the ease of flexibility

Get in touch!

 

Fill in your details

Message from Contact Form (Contact page)

12 + 14 =

Next up