Travel2Fit: Το #1 λογισμικό δημιουργίας προτάσεων για σύγχρονους ταξιδιωτικούς συμβούλους

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα;

Το Travel2Fit είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας ταξιδιωτικών προτάσεων που αναπτύχθηκε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτικών συμβούλων. Βοηθά στη γρήγορη δημιουργία, διαχείριση, παρακολούθηση και αυτόματη ενημέρωση όμορφων διαδικτυακών προτάσεων, οι οποίες συνοδεύονται από πλούσιο ταξιδιωτικό περιεχόμενο για τον υποψήφιο ταξιδιώτη.

Με τον τρόπο αυτό, το Travel2Fit φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό εργαλείο της καθημερινότητας ενός ταξιδιωτικού συμβούλου, απλουστεύοντας τη διαδικασία πωλήσεων εξατομικευμένων ταξιδιών (tailor-made ή FITtrips), η οποία μέχρι σήμερα περιελάμβανε τη χρήση πλήθους μη-συνδεδεμένων εργαλείων σε κάθε της βήμα.   

 

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Η διαδικασία εξατομίκευσης των ταξιδιών αναψυχής απαιτεί σημαντική προσπάθεια και κυρίως χρόνο από τη μεριά του ταξιδιωτικού συμβούλου. Μια προσπάθεια που τις περισσότερες φορές δεν κοστολογείται άμεσα ή δεν πληρώνεται καθόλου στην περίπτωση που ο υποψήφιος ταξιδιώτης επιλέξει να οργανώσει μόνος του το ταξίδι του. Επιπλέον, η διαδικασία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική πείρα του συμβούλου, κάτι που κάνει λιγότερο ανταγωνιστικούς νέους επαγγελματίες με μη επαρκή εκπαίδευση ή εμπειρία στον χώρο. Το αποτέλεσμα είναι συχνά να στέλνονται ταξιδιωτικές προτάσεις σε πελάτες οι οποίες είτε δεν είναι αισθητικά ελκυστικές, είτε δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα και το περιεχόμενο που θα περίμενε κανείς βάση του κόστους του προϊόντος.

Το Travel2Fit δίνει λύσεις στα παραπάνω προβλήματα και βοηθά τον ταξιδιωτικό σύμβουλο στην άμεση δημιουργία όμορφων προτάσεων που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία των υποψήφιων ταξιδιωτών. Οι προτάσεις προσφέρονται ως διαδραστικές ιστοσελίδες–σύνδεσμοι και αξιοποιούν πλούσιο και ενημερωμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με τους προορισμούς ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η ηλεκτρονική φύση της πρότασης δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιωτικό σύμβουλο να λάβει λεπτομερή και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το εάν, πότε και πόσο μελέτησε ο υποψήφιος πελάτης τη διαδικτυακή πρόταση έτσι ώστε να κατανοήσει καλύτερα τα ενδιαφέροντά του και να επανέλθει μελλοντικά με πιο στοχευμένο περιεχόμενο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, απευθυνόμαστε σε σύγχρονους ταξιδιωτικούς συμβούλους και πρακτορεία που ασχολούνται με εξατομικευμένα ταξίδια αναψυχής. Επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε εργαλεία νέας γενιάς που θα δώσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και ευαίσθητο ως προς τις τιμές κλάδο του τουρισμού.

 

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Έχουμε ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο επαφών με ανθρώπους που εργάζονται ως ταξιδιωτικοί σύμβουλοι ώστε να επιβεβαιώσουμε τις αρχικές μας υποθέσεις και να καταλήξουμε στα στοιχεία αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους τελικούς χρήστες. Από πλευράς υλοποίησης, έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε δεδομένα προορισμών καθώς και να δημιουργούμε κάποια πρωτότυπα ταξιδιωτικών προτάσεων ώστε στους επόμενους μήνες να τα εξετάσουμε πιλοτικά σε επιλεγμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ελλάδα. Παρά το χτύπημα που δέχθηκε ο κλάδος του τουρισμού λόγω του Covid19, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να συλλέξουμε σημαντικά συμπεράσματα ακόμη και από τον εσωτερικό τουρισμό για το καλοκαίρι του 2020. Επιπλέον, θεωρούμε ότι η ανέπαφη – ψηφιακή προσέγγιση που προωθούμε έχει τη δική της αξία σε μια εποχή που οι καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εξατομικευόσουν τις ψηφιακές αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες τους, διατηρώντας κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Η συμμετοχή μας στο OK!Thess αποτέλεσε σημείο κλειδί στη πορεία μας μέχρι σήμερα. Ενταχθήκαμε με τη προσμονή να μας δώσει μια ώθηση, και η αλήθεια είναι ότι μας έδωσε πολλά περισσότερα. Με τη βοήθεια του coach μας, Δημήτρη Κουρτέση, καταφέραμε να διερευνήσουμε από πολλές απόψεις τη βιωσιμότητα και επεκτασιμότητα ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος, όπως το Travel2Fit, ενώ κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές στόχευσης όταν αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Επιπλέον τα masterclasses που παρακολουθήσαμε, μας έδωσαν πολύτιμα εφόδια στη προσπάθεια μας να εισέλθουμε στον επιχειρηματικό στίβο και ειδικότερα στον κόσμο των startups.

 

Ομάδα Travel2Fit

Σάββας Ρογκότης, Co-founder

Κωνσταντίνος Καράλας,Co-founder