Οι 14 startups που ξεχώρισαν και εντάσσονται στον 13ο κύκλο επιτάχυνσης

To online Bootcamp του OK!Thess ολοκληρώθηκε με την επιλογή 14 startup ομάδων για τον 13ο κύκλο επιτάχυνσης. Οι ομάδες αυτές με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του medtech, του τουρισμού, του agritech, της πληροφορικής και άλλων τομέων της τεχνολογίας, θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess και θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και προώθηση του επιχειρηματικού τους project. 

Το OK!Thess έχοντας ως βασικό στόχο να στηρίζει και να ενώνει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, πραγματοποίησε διαδικτυακά ένα ακόμη Bootcamp προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες startups και ιδέες αρχικού σταδίου για τον 13ο κύκλο επιτάχυνσης. Tο Bootcamp ξεχώρισε για την ποιότητα και καινοτομία των ιδεών και των επιχειρηματικών προτάσεων αλλά και για την προσήλωση και την εξέλιξη των ομάδων που συμμετείχαν, τα μέλη των οποίων ήταν από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
 
Οι 25 ομάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Bootcamp εργάστηκαν εντατικά πάνω στις ιδέες τους, αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό τους μοντέλο στα διαδικτυακά εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και τους εκπαιδευτές του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ). Στη συνέχεια προχώρησαν στην τελική παρουσίαση (pitch) των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους φορείς που στηρίζουν το OK!Thess: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. 

Για τις 14 ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατάφεραν να ενταχθούν στον 13ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess το ταξίδι για την ανάπτυξη της startup τους συνεχίζεται. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο θα παρακολουθήσουν ένα online εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους επιχειρηματίες και παράλληλα θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης.


Οι ομάδες που εντάσσονται στον 13ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess με αλφαβητική σειρά είναι:


1. Agrocognition: προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο ψεκασμού καλλιέργειας για τους αγρότες αξιοποιώντας ένα drone και έναν αυτονομο σταθμό φόρτισης και ανεφοδιασμό. 
2. Atlassers: travel hub για σχεδίαση εξατομικευμένων διαδρομών με εξακριβωμένες/αντικειμενικές πληροφορίες & κρατήσεις υπηρεσιών, δραστηριοτήτων, προϊόντων.
3. Cheeky Mango: φέρνει μαθήματα χορού από δασκάλους απ'όλο τον κόσμο στο σαλόνι μας.
4. Crowdspeak/Medoid: Έχεις μια ερώτηση. Τι θα απαντούσαν οι άνθρωποι αν είχαν μια κοινή, συλλογική φωνή; Με την τεχνολογία του Crowdspeak τώρα έχουν, ρώτα τους ότι θέλεις!
5. Microgaia: στοχεύει να δραστηριοποιηθεί στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή φυσικών καλλυντικών προϊόντων με την τεχνολογία droplet microfluidics.
6. Mineral and Ore Auction: αναπτύσσει μια web αγορά για να βοηθήσει εταιρείες εξόρυξης-επεξεργασίας να εκμεταλλευτούν τα υπολείμματα με λίγα κλικ.
7. Prosthesis: παρέχει σε χρήστες (μικρής/μεσαίας κλίμακας) 3D εκτύπωσης νήματα που τυπώνουν ομοιόμορφα αντικείμενα, περιορίζοντας την περαιτέρω κατεργασία τους.
8. ReserveIT: δημιουργεί μια SaaS cloud πλατφόρμα για online κρατήσεις, όπου ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να ανακαλύψει μαγαζιά και events.
9. Therapeek: παρακολουθήστε την ψυχοθεραπευτική πράξη με τη χρήση mental health analytics.
10. Troosh: μια διαδραστική εφαρμογή εκμάθησης που βοηθάει χρήστες να αναπτύξουν νέες δεξιότητες απο Μέντορες που εξειδικεύονται σε στοχευμένες θεματολογίες
11. Vaginsight: χαμηλού κόστους συσκευή διάγνωσης ενδοκολπικων λοιμώξεων βασισμένη στην τεχνολογία lab-on-a-chip
12. Zero Waste Cups: ένα κυκλικό, βιώσιμο σύστημα για επαναχρησιμοποιήσιμα βιοβασισμένα/βιοδιασπώμενα ποτήρια ροφημάτων. 
13. μBio: με την μBio επαναπροσδιορίζεται η ασφάλεια στις Υδατοκαλλιέργειες.
14. Φασούλι: φέρε την ισορροπία στην οικογένεια σου με το Φασούλι! Μηνιαίο κουτί δημιουργικών δραστηριοτήτων, σχεδιασμένο από ειδικούς ψυχολογίας, τέχνης και οικολογίας!