Υποβολή Αιτήσεων 6ου Κύκλου

Την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά προσφέρει για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess. Οι υποβολές επιχειρηματικών προτάσεων για τον έκτο κύκλο του προγράμματος γίνονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας (αίτηση) μέχρι και την 24η Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτώβρη στους χώρους του ΟΚ!Τhess, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

 

Στις ομάδες που θα φιλοξενηθούν στον έκτο κύκλο θα προσφερθεί υπερσύγχρονος εργασιακός χώρος και υποδομή με γρήγορο internet (100/100mbps). Επίσης, 10 με 15 εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring σε εξειδικευμένα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Η ισχύουσα χρέωση είναι €150 ανά ομάδα για κάθε κύκλο, ενώ ο 3μηνος κύκλος τελειώνει με το λεγόμενο Demo Day - μια ημέρα επίδειξης στην οποία καλούνται αφ’ ενός ένας επαρκής αριθμός επενδυτών, αφ’ ετέρου ομάδες που είναι σχετικά ώριμες για επένδυση από όλη την πόλη.

 

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 120 αιτήσεις από όπου 37 ομάδες επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Επτά ομάδες είναι ήδη στην αγορά ενώ μια από αυτές έχει ήδη πωλήσεις άνω των €100.000. Κατά την διάρκεια των πέντε προηγούμενων κύκλων 35 εισηγητές και mentors παρέδωσαν περισσότερα από 70 επιχειρηματικά εργαστήρια μεταφέροντας εμπειρία και γνώσεις από την πραγματική αγορά.

 

Πέρα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης το OK!Thess είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε προωθεί την επιχειρηματικότητα, συνεπώς υπάρχουν και δράσεις που είτε είναι ανοιχτές σε όλη την πόλη, είτε γίνονται σε συνεργασία με τους ανάλογους φορείς.  Σ’ αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται αφ’ ενός meetups που προωθούν την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε εστιασμένους τεχνολογικούς τομείς (π.χ meetup ομάδων που χρησιμοποιούν Machine Learning, Blockchain ή άλλες τεχνολογίες) και αφ’ετέρου παρουσιάσεις οικονομικών εργαλείων όπως μικροπιστώσεις. Υπάρχουν επίσης διαγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως το Startup Weekend ή το Match and Develop που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το OK!Thess, την Εθνική Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μπορείς να δεις τα event που πραγματοποιούνται στο OK!Thess εδώ.