Ο Μάρτιος στο OK!Thess

Το 8ο Agri-Food Masterclass από το Orange Grove, το Startup Weekend και η εκδήλωση για την «Καινοτομία στην Ελλάδα και τους φορείς που τη στηρίζουν» από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Μάρτιο στο ΟΚ!Thess. Στις δράσεις του Μαρτίου περιλαμβάνεται επίσης το Open Masterclass από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος και τον Δημήτρη Παξιμάδη σχετικά με τη «Δημιουργικότητα και τη Διαφήμιση».

Η προσέλκυση νέων πελατών φυσικά και ψηφιακά θα βρεθεί στο πρώτο πλάνο του 3ωρου workshop/σεμιναρίου του οργανισμού "The Peoples Trust", μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο μέρος του workshop θα συζητηθούν οι βασικές δεξιότητες πώλησης και συνέχεια θα παρουσιαστεί η περίπτωση του CreativeBizlab και πώς μπορούν να βρεθούν νέοι και κατάλληλοι πελάτες στον digital κόσμο. Το σεμινάριο αφορά νέους επιχειρηματίες και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του OK!Thess τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 17.30.  Απαραίτητη η προεγγραφή στο παρακάτω link: http://bit.ly/2vDqNvy

Οι game changing Startups γεννιούνται από ανατρεπτική δημιουργική σκέψη και συνεχίζουν με την εφαρμογή της στην επίλυση προβλημάτων, σε όλα τα στάδια της εξέλιξής τους. Στο Open Masterclass «Problem Solving, Creativity & Advertising» από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 19.00 οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πτυχές της επιχειρηματικότητας που σχετίζονται με την Επίλυση Προβλημάτων (Problem Solving), τη Δημιουργικότητα (Creativity) και τη Διαφήμιση (Advertising). Εισηγητής του Open Masterclass είναι ο Δημήτρης Παξιμάδης, ο οποίος είναι μέλος του ΚΕΜΕΛ, ιδρυτής, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OgilvyOne, π. γενικός διευθυντής της BBDO Advertising και πρώην στέλεχος της McCann Erickson Advertising και της Coca-Cola.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Sustainability in fashion: challenges, trends & fashion brands practices» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 18:00 στο ΟΚ!Τhess θα συζητηθεί από θεωρητική και πρακτική οπτική η έννοια της βιώσιμης μόδας από έμπειρους ακαδημαϊκούς καθώς και από fashion brands τα οποία δημιουργούν προϊόντα με βιώσιμους τρόπους παραγωγής. Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ST-ARTS (ScienceTechnologyArts), στο πλαίσιο του σχεδίου HORIZON2020. To ST-ARTS επιδιώκει να συνδυάσει τις δημιουργικές δυνάμεις της επιστήμης και της τέχνης με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το 8ο Agri-Food Masterclass, το τριήμερο workshop αγρο-επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η Ολλανδική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Orange Grove και το OK!Thess, θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Μαρτίου. Ειδικότερα, το τριήμερο workshop έχει ως στόχο να βοηθήσει Startups/καινοτόμες ΜμΕ που προέρχονται από το χώρο της αγρο-επιχειρηματικότητας να ενδυναμώσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο εφαρμόζοντας startup μεθοδολογίες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Μαρτίου το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου με ανοιχτό προς το κοινό pitching και networking event.

Στο Open Coffee Thessaloniki #79 στις 17 Μαρτίου στις 19:00 θα παρουσιαστούν τρεις startup, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα δημιουργούν υπηρεσίες για διεθνείς αγορές.

Ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, το Startup Weekend, επιστρέφει στις 20-22 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη στο ΟΚ!Thess. Στόχος του  Startup Weekend είναι να βοηθήσει όσους έχουν μια ιδέα και δεν ξέρουν πως να προχωρήσουν στην υλοποίηση της.  Το διήμερο ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων. Το Σάββατο συνεχίζεται με brainstorming, ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και δημιουργία πρωτοτύπων, για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ για συμμετάσχεις στο Startup Weekend.

Στο UX Meetup #13 που θα γίνει στο OK!Thess στις 24 Μαρτίου στις 19:00  θα συζητηθεί το θέμα "Adventures in UX and Agile fields" με παρουσιάσεις από τη Natasha Hampshire και Glaudia Califano.

Εκδήλωση με θέμα «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στο ΟΚ!Τhess από τις 10:30 έως τις 17:30. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και το ΟΚ!Τhess. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων οι δομές υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τρόποι μικρό-χρηματοδότησης στα πρώιμα στάδια αλλά πρωτοβουλίες στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει επίσης workshops για την καλύτερη κατανόηση των εργαλείων για την ανάπτυξη μιας start-ups.

Στο Digital Analytics meetup #23 θα παρουσιαστεί  μια σύγκριση των ΒΑ tolls. Το meetup θα γίνει στις 31 Μαρτίου στις 18:30 στους χώρους του ΟΚ!Thess.