Αιτήσεις για τον 13ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης του OK!Thess (online συμμετοχή)

 

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess υποστηρίζει ομάδες ανθρώπων με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές.

Αυτό πραγματοποιείται μέσα από:

 • εκπαίδευση σε μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου (Lean Startup Methodology) και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με το επιχειρείν

 • εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από τους startup coaches του OK!Thess σε εβδομαδιαία βάση

 • δικτύωση με έμπειρους επαγγελματίες που προσφέρουν mentoring σε εξειδικευμένα θέματα

 • πρόσβαση σε κεφάλαια εκκίνησης μέσα από το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess (Venture Capital funds, business angels) και μέσα από εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης

Παράλληλα, μέσα από πολλές άλλες δράσεις, το OK!Thess βοηθά τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιτάχυνσης ώστε να δικτυωθούν και να ενταχθούν στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει 120+ καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες. 

Προσαρμόζοντας το πρόγραμμα στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, η συμμετοχή στον 13ο κύκλο θα γίνει για ακόμη μια φορά αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

 

Κάθε πότε πραγματοποιείται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess τρέχει σε κύκλους διάρκειας περίπου 3 μηνών και δέχεται νέους συμμετέχοντες τρεις φορές τον χρόνο. Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος επιτάχυνσης είναι ο 13ος και η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παρακολουθήστε ένα video από το Bootcamp του 9ου κύκλου επιτάχυνσης (Οκτώβριος 2019) σε αυτό το link.

 

Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής;

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές ομάδες μέσα από διαδικασία αξιολόγησης σε δύο βήματα:

Α φάση: Η κάθε ομάδα υποβάλλει μια online αίτηση η οποία αξιολογείται προκειμένου να λάβει πρόσκληση για το εκπαιδευτικό Bootcamp του OK!Thess, διάρκειας μιας εβδομάδας. Το Bootcamp περιλαμβάνει 24 ώρες υποχρεωτικής online παρακολούθησης.

Β φάση: Στο τέλος του Bootcamp η ομάδα αξιολογείται για την συμμετοχή της στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess, διάρκειας τριών μηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 36 ώρες εκπαιδευτικών online εργαστηρίων και masterclass υποχρεωτικής παρακολούθησης και εβδομαδιαίες online συνεδρίες με τους startup coaches του OK!Thess. 

Σημαντικές ημερομηνίες:

Οι ημερομηνίες που αφορούν τον 13ο κύκλο επιτάχυνσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις όσων γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα;

Οι ομάδες που θα επιλεχθούν από την επιτροπή αξιολόγησης στο τέλος του Bootcamp για να μπουν στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης ακολουθούν ένα κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Για όλη τη διάρκεια του κύκλου, κάθε Πέμπτη απόγευμα (18:00-21:00) πραγματοποιείται ένα υποχρεωτικό εκπαιδευτικό masterclass/εργαστήριο. Τα εργαστήρια/masterclasses αφορούν εκπαίδευση σε μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου (Lean Startup Methodology) και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με το επιχειρείν. Ενδεικτικά θέματα:

 • Introduction to Lean Startup

 • Product/market fit

 • How to build your MVP

 • Market research methods

 • Competition mapping

 • Who is your customer

 • Experiment design

 • Basics of startup financial planning

 • Negotiating agreements

 • Product management

 • Sales for startups

 • Online marketing for startups

 • Social media for startups

 • Problem solving, creativity & advertising

 • Investment readiness (why I wouldn't invest in you)

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για όλη τη διάρκεια του κύκλου, οι συμμετέχοντες συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα με τον/την startup coach που παρακολουθεί την κάθε ομάδα ώστε να συζητηθεί η πρόοδος που έχει γίνει, να αξιολογηθούν τα παραδοτέα στα οποία εργάστηκε η ομάδα και να λυθούν προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι coaches φέρνουν τις ομάδες σε επαφή και με ειδικούς από το δίκτυο μεντόρων του OK!Thess.

 

Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση;

Η συμμετοχή στο Bootcamp του OK!Thess είναι δωρεάν. Εφόσον μια ομάδα περάσει από την δεύτερη αξιολόγηση στο τέλος του Bootcamp και προσκληθεί στον τρίμηνο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 150€ εφάπαξ, ως μία συμβολική συμμετοχή στις κοινωφελείς δράσεις του OK!Thess.

 

Πως μπορώ να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής;

Για συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και περιμένετε το email που αναφέρει ότι λάβαμε την αίτηση σας. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε επικοινωνήστε με το mail@okthess.gr.


 
Αίτηση Συμμετοχής


ΙδέαΑγορά


Ομάδα


Υποστήριξη


Λεπτομέρειες επικοινωνίας