Ο στόχος του OK!Thess είναι η ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας.

Ένα οικοσύστημα που περιλαμβάνει όλους όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην πόλη. 

Tο OK!Thess δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την μεγέθυνση του οικοσυστήματος.

Το ΟΚ!Thess προσφέρει 

  • Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών μέσω εκπαιδευτικών workshops και εξατομικευμένης συμβουλευτικής καθοδήγησης από έμπειρους startup coaches 

  • Διάθεση χώρου συνάντησης και συνεργασίας για ομάδες

  • Συμμετοχή σε σεμινάρια και διαλέξεις σχετικά με την καινοτομία στο χώρο του

Πρόγραμμα επιτάχυνσης

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess υποστηρίζει ομάδες ανθρώπων με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές.

Αυτό πραγματοποιείται μέσα από:

  • εκπαίδευση σε μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου (Lean Startup Methodology) και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με το επιχειρείν

  • εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από τους startup coaches του OK!Thess σε εβδομαδιαία βάση

  • δικτύωση με έμπειρους επαγγελματίες που προσφέρουν mentoring σε εξειδικευμένα θέματα

  • πρόσβαση σε κεφάλαια εκκίνησης μέσα από το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess (Venture Capital funds, business angels) και μέσα από εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης

Παράλληλα, μέσα από πολλές άλλες δράσεις, το OK!Thess βοηθά τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιτάχυνσης ώστε να δικτυωθούν και να ενταχθούν στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει 79 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

 

Meetups 

O χώρος του ΟΚ!Thess χρησιμοποιείται ως χώρος συνάντησης από δημιουργικές ομάδες της πόλης. Οι συναντήσεις των ομάδων είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει. Το σύνολο των μελών των ομάδων αυτών αποτελούν την κοινότητα του ΟΚ!Thess, μια κοινότητα που ανταλλάσει ανοιχτά γνώσεις και εμπειρίες με στόχο την δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλα τα μέλη της.

 

Εκδηλώσεις 

Το οικοσύστηµα καινοτοµίας που δηµιουργείται με επίκεντρο το OK!Thess πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων: επιστηµονικού χαρακτήρα µε προσκεκληµένους διακεκριμένους οµιλητές, validation events, διαδραστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις όπου το κοινό συµµετέχει δίνοντας πολύτιµη ανάδραση στους διοργανωτές, demo days εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία σε νεοφυείς οµάδες να προσεγγίσουν επενδυτές. 


 

Στο πρόγραμμα επιτάχυνσης γίνονται δεκτές ομάδες μέσα από διαδικασία αξιολόγησης σε δύο βήματα:

Α φάση: Η ομάδα αξιολογείται βάσει της αίτησης της για να προσκληθεί και να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό Bootcamp του OK!Thess, διάρκειας μιας εβδομάδας. Το Bootcamp περιλαμβάνει 28 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης. 

Β φάση: Κατά την διάρκεια του Bootcamp η ομάδα αξιολογείται για την συμμετοχή της στο πλήρες πρόγραμμα του προγράμματος επιτάχυνσης του OK!Thess, διάρκειας τεσσάρων μηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 20 εκπαιδευτικά εργαστήρια και masterclasses υποχρεωτικής παρακολούθησης και εβδομαδιαίες συνεδρίες με τους startup coaches του OK!Thess.

Η συμμετοχή στο Bootcamp του OK!Thess είναι δωρεάν. Εφόσον μια ομάδα περάσει από την δεύτερη αξιολόγηση στο τέλος του Bootcamp και ενταχθεί στον πλήρη κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 150€ εφάπαξ, το οποίο αποτελεί μία συμβολική συμμετοχή στις δράσεις του OK!Thess.

Για συμμετοχή ή διοργάνωση meetup συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας, δίνοντας μας κάποιες βασικές πληροφορίες, και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα για τα επόμενα βήματα. 


 

Ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και διεξαγωγής meetups και εκδηλώσεων, με όλες τις απαραίτητες υποδοµές (δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, τραπέζια εργασίας, χώροι συναντήσεων - συνεργασίας, χώροι εστίασης, αναψυχής κλπ) σε έναν χώρο µε minimal αισθητική που µπορεί εύκολα να µεταµορφώνεται ανάλογα µε τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε δράσης που υλοποιείται.


 

partner image
Alexia Tziona
Press Relations

partner image
Antonios Ilias
OK!Thess Coordinator

partner image
Costas Tramantzas
Project Manager

partner image
Dimitris Kourtesis
Program Manager & Coach

partner image
Nikolaos Tsoniotis
Coach

partner image
Nikos Sfingos
Technical Support / Coach

partner image
Stefanos Tsiakmakis
Coach

partner image
Vyron Chrysovergis
Operations Manager

partner image
Zoi Hatziantoniou
Office Manager