Η WeReflect βελτιώνει την ακουστική και οπτική άνεση στους εσωτερικούς χώρους με ειδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Η επιχειρηματική μας ιδέα αφορά στη δημιουργία ειδικών αρχιτεκτονικών στοιχείων ηχοαπορρόφησης, έτοιμων προς εγκατάσταση, με φωτισμό ή χωρίς και με χρήση οικολογικών υλικών. Μέσα από την επαγγελματική μας εμπειρία στο χώρο των ακουστικών μελετών, της αρχιτεκτονικής και του φωτισμού συνειδητοποιήσαμε ότι η ανάγκη βελτίωσης της ακουστικής άνεσης στους εσωτερικούς χώρους, δεν καλύπτεται επαρκώς από την Ελληνική αγορά σε επίπεδο ποιότητας, αισθητικής και αποτελεσματικότητας και έτσι αποφασίσαμε να συνδράμουμε σ΄ αυτό το κομμάτι, μέσα από τη δική μας οπτική.

 

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπου συναθροίζονται πολλοί χρήστες, δημιουργούνται προβλήματα κακής ακουστικής, υψηλής αντήχησης και οχλαγωγίας. Για τους χώρους αυτούς, που μπορεί να είναι χώροι γραφείων, εστίασης, εκδηλώσεων κτλ, προτείνουμε τη χρήση των ειδικών ηχοαπορροφητικών αρχιτεκτονικών στοιχείων. Απευθυνόμαστε τόσο στους αρχιτέκτονες/διακοσμητές που αναλαμβάνουν τη συνολική μελέτη του χώρου και μπορούν να ενσωματώσουν τα ηχοαπορροφητικά στοιχεία στο σχεδιασμό τους, όσο και στους ίδιους τους χρήστες που αναζητούν έτοιμες λύσεις για να επιλύσουν το πρόβλημά τους. Ειδικά για τους τελευταίους, σημαντική παράμετρος είναι η ευκολία στην εγκατάσταση του προϊόντος, χωρίς την ανάγκη συμβολής εξειδικευμένου τεχνικού. Μακροπρόθεσμα διερευνούμε τη δυνατότητα παραγωγής ενός “plug & play”, έτοιμου προς τοποθέτηση προϊόντος που θα μπορούσε να διανεμηθεί ευρύτερα στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Στην παρούσα φάση διερευνούμε τα πολλά και διαφορετικά διαθέσιμα υλικά που θα απαρτίζουν τις κατασκευές μας, προσπαθώντας να επιλέξουμε αυτά που θα εξασφαλίζουν τις βασικές προϋποθέσεις μας που είναι η αισθητική αρτιότητα, η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και η οικολογική δέσμευση. Παράλληλα οργανώνουμε τις κατάλληλες συνεργασίες με επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, που θα μας οδηγήσουν με αξιοπιστία στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Οι επαγγελματικές και ακαδημαϊκές μας ιδιότητες απέχουν πολύ από τον ελκυστικό αλλά και δύσβατο χώρο των επιχειρήσεων, των πωλήσεων και του marketing και έτσι ήταν για εμάς απαραίτητο να αναζητήσουμε βοήθεια και καθοδήγηση, στο δρόμο για τη μετατροπή της αρχικής μας ιδέας σε επιχείρηση. Ο κύκλος επιτάχυνσης του OK!Thess ξεδίπλωσε μπροστά μας ένα καινούριο κόσμο και μας μας έδωσε πλούσια ερεθίσματα, απεριόριστη γνώση αλλά και πρακτική καθοδήγηση για να προχωρήσουμε.

 

Η ομάδα:

Ιωάννα Παπαδοπούλου, Αρχιτέκτονας ΑΠΘ - Σχεδιάστρια Φωτισμού MA HOU

Γιώργος Χατζηγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός B.Eng (Hons), Msc - Σύμβουλος Ακουστικης MSc