Το RoofRate σε βοηθάει να βρεις σπίτι από απόσταση, σαν να ήσουν εκεί!

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

 Η αρχική ιδέα του RoofRate γεννήθηκε όταν ένας φίλος, που μετακόμιζε στην πόλη όπου ζούσαμε στο εξωτερικό, μας ζήτησε να εξετάσουμε ένα διαμέρισμα το οποίο είχε εντοπίσει μέσω online πλατφόρμας κατοικιών και να του δώσουμε πληροφορίες, τις οποίες ήταν δύσκολο να εξακριβώσει ο ίδιος από απόσταση. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2019 αυτή η ιδέα ωρίμασε ως μία business idea όταν συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να βρεις σπίτι σε μία ξένη πόλη, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σου, καθώς διασχίζαμε μαζι με τον Θοδωρή την οδό Embarcadero στο San Francisco κατά τη διάρκεια του Mindspace Trip. Τότε ξεκίνησαν όλα να παίρνουν μορφή στο μυαλό μας.

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Σκοπός μας είναι να κάνουμε την αξιολόγηση και την εύρεση για mid και long term διαμονή προσβάσιμη και ευκολότερη σε ένα ευρύτερο κοινό αποφεύγοντας ανακριβής καταχωρήσεις κατοικιών τις οποίες είναι δύσκολο να εμπιστευτείς από απόσταση. Κυρίως απευθυνόμαστε σε ανθρώπους οι οποίοι μετακομίζουν μακριά από την πόλη τους, συνήθως για σπουδές, πρακτική ή δουλειά.

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο όπου δοκιμάζουμε και λαμβάνουμε feedback από τελικούς χρήστες (ενδιαφερόμενους ενοικιαστές) αλλά και από Reviewers δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι φέρουν εις πέρας την υπηρεσία της αξιολόγησης ενός σπιτιού.

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στον κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess ήταν αναμφισβήτητα μια αναγκαία βοήθεια για την εύρεση, την διατύπωση καθώς και την σωστή καθοδήγηση προς τη λύση των προβλημάτων για την τελική διαμόρφωση της ιδέας. 

Η ομάδα

Νίκος Καλύβας, Co - Founder RoofRate

Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Co - founder RoofRate

David Lednik, Co - founder RoofRate