Το 78ο Open Coffee Thessaloniki στο OK!Thess: Startups & Remote work!

H 78η συνάντηση του Open Coffee Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί στο OK!Thess την Τρίτη 18/02/2020 στις 19:00 έχει ως θέμα  "Startups & Remote work". 

Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 4 επαγγελματίες που κατοικούν στην Θεσσαλονίκη και δουλεύουν remotely για εταιρίες στο εξωτερικό.

Θα παρουσιάσουν:

  • Ο Πάτροκλος Παπαπέτρου, εργάζεται στην Elastic ως Principal Software Engineer I και ο ρολους του σημερα ειναι area lead στην ομάδα SRE Cloud Tooling. Η Elastic με τη σημερινή ονομασία και μορφή ιδρύθηκε το 2015 και δραστηροποιείται στο χώρο του data/log analytics, enterprise search κτλ. Από το 2018 έχει εισηχθή στο χρηματιστηριο της ΝΥ και απασχολεί πάνω από 1500 άτομα σε όλο τον κοσμο.
  • Ο Στέφανος Τογκουλίδης, team lead στην Automattic και το Gutenberg mobile project, θα μιλήσει για την δική του εμπειρία δουλεύοντας απο απόσταση για εταιρείες του εξωτερικού τα τελευταία 8 χρόνια, για τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στο “γραφείο”. Η Automattic είναι η εταιρεία πίσω από το WordPress.com, το WooCommerce, το Tumblr και πολλά άλλα.
  • Χρήστος Ζιγκόλης, Data Scientist του InstaShop, θα μιλήσει για τις προκλήσεις του να εργάζεσαι απομακρυσμένα για μια εταιρεία τεχνολογίας 180 ατόμων, που ξεκίνησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2015 και συνεχίζει να κρατά τον χαρακτήρα μιας start-up. Το InstaShop δραστηριοποιείται πλέον σε 5 χώρες στον κόσμο και έρχεται με πληρώθα αγοραστικών επιλογών όπως groceries, pharmacies, petshops, flowers κ.α.
  • Ο Πέτρος Αμοιρίδης, CEO & co-founder της HeavyMelon (και μέχρι πρόσφατα εργαζόμενος στο Github), θα μιλήσει για την πορεία του στην εργασία από απόσταση, πως ξεκίνησε, τι έμαθε στην πορεία και που κατέληξε. Στην εταιρεία HeavyMelon, που είναι remote first και fully distributed, ετοιμάζει το Supportress – ένα “customer support tool for humans and calm companies”..

Θα ακολουθήσει Q&A υπό μορφήν πάνελ με χρόνο για άφθονες ερωτήσεις.

Διαδικαστικά:

  • Μαζευόμαστε στις 19:00, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
  • Οι παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A ξεκινούν στις 19:30 στο ΟΚThess.
  • Μετά τις παρουσιάσεις παραμένουμε στον χώρο για μπύρες και χαλαρή δικτύωση.
  • Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο