Levart: Η “έξυπνη” εφαρμογή που οργανώνει τα ταξίδια σου με ένα swipe

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν θέλεις να πας κάποιο ταξίδι είναι να βρεις ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις με την παρέα σου, και φυσικά να συμφωνήσετε επί αυτών. Η λύση μας είναι η “έξυπνη” mobile εφαρμογή, η οποία προτείνει αυτόματα, αξιοθέατα και δραστηριότητες, με ένα απλό swipe για να δημιουργήσεις το τέλειο bucket-list. Η Levart γεννήθηκε μέσα από τις τελείως διαφορετικές ανάγκες και ιδέες των τριών μας ως founders για την οργάνωση των ταξιδιών μας. Αυτό που μας ένωσε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, είναι η συμπληρωματικότητα των χαρακτήρων, ικανοτήτων και αξιών μας. Είμαστε μια ομάδα με όρεξη να καταλάβουμε πριν προτείνουμε, να δοκιμάσουμε πριν κατασταλάξουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την χαρά της εξερεύνησης παρά τον φόβο του αγνώστου.

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Τα ταξίδια αρέσουν σε όλους αλλά πολλές φορές απαιτούν χρόνο για να οργανωθούν σωστά. Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι να βρούμε στο αχανές διαδίκτυο ενδιαφέροντα αξιοθέατα και δραστηριότητες, να μαζέψουμε προτάσεις από φίλους και γνωστούς που πάντα γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς και να συνεννοηθούμε με την παρέα μας για το τί θα κάνουμε τελικά. Και όλα αυτά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο πριν εξαντληθεί η υπομονή μας! H Levart έρχεται να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις προορισμούς και δραστηριότητες που ταυτίζονται με την προσωπικότητα σου και ταιριάζουν στην παρέα σου, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και αποφεύγοντας πολύωρες συζητήσεις και αναζήτησεις. Οι πρώτοι χρήστες της Levart είναι νέοι που τους αρέσει να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα και επιθυμούν να μοιραστούν το bucket list τους με τους φίλους τους. Παρόλ’αυτα, έχουμε δει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους τύπους ταξιδιωτών όπως επαγγελματίες και ταξιδιωτικά γραφεια.

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Αυτό το διάστημα διεξάγουμε το πρώτο ευρείας κλίμακας κλειστό τεστ (closed beta test) και ελπίζουμε σύντομα να ανοίξουμε την εφαρμογή μας και στο ευρύ κοινό. Αυτή την στιγμή υποστηρίζουμε 2 μεγάλες πόλης στην Ευρώπη (Αθήνα και Βερολίνο) και με το άνοιγμα το θυρών μας θα είναι διαθέσιμες άλλες 4. Για την ώρα η εταιρεία μας είναι σε επίπεδο bootstrapping με αποκλειστικό funding την όρεξή μας και τον προσωπικό μας χρόνο. Θα θέλαμε λοιπόν να σας καλέσουμε να ξεκινήσετε μαζί μας αυτό το ταξίδι με πρώτο προορισμό την ιστοσελίδα μας: https://levart.app

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης τους ΟΚ!Thess καθώς για τα πρώτα μας βήματα στον χώρο των startups, χρειαζόμασταν την καθοδήγηση από έμπειρους ανθρώπους του οικοσυστήματος. Μέσα από τα masterclasses του OK!thess, ανοίξαμε τον κύκλο των διασυνδέσεων μας και καταφέραμε, εφαρμόζοντας μέρα με την μέρα την γνώση που αποκτούσαμε, να εξελίξουμε την ιδέα μας με τεράστια επιτάχυνση.

 

Η ομάδα
Κατερίνα Μητσοπούλου, Co - founder Levart
Βασίλης Νάσκος, Co - founder Levart
Αναστάσης Ανδρονίδης, Co - founder Levart