Το lamedusastore προωθεί σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές και παραγωγούς

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Το lamedusastore.com αφορά στη δημιουργία ενός ιστοτόπου – marketplace – όπου θα φιλοξενούνται και θα προωθούνται σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές και παραγωγοί από διάφορα σημεία της χώρας και οι οποίοι θα πληρούν κάποια κριτήρια αισθητικής και ποιότητας με τα οποία θέλει να ταυτιστεί το site. Στόχος η εξεύρεση νέων αγορών, η δημιουργία νέων καναλιών διάθεσης των προϊόντων και η τοποθέτηση της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής στη θέση που της αξίζει.

Η ιδέα προέκυψε πριν από μερικά καλοκαίρια στο νησί της Φολεγάνδρου, όταν διαπίστωσα πόσος κόσμος από το εξωτερικό αναρωτιόταν με τι ασχολούνται οι νέοι αυτής της χώρας, ιδιαίτερα λόγω της περιόδου της κρίσης. Έτσι, μπήκα στη διαδικασία να ερευνήσω και να εντοπίσω πολλούς αξιόλογους παραγωγούς και σχεδιαστές, να επικοινωνήσω μαζί τους και να ξεκινήσω ένα site στο οποίο να τους παρουσιάζω και να τους προωθώ. Στην παρούσα φάση, επιδιώκω να πάω την ιδέα στο επόμενο στάδιο, δημιουργώντας από την αρχή μια νέα και βελτιωμένη έκδοση της αρχικής ιδέας.

 

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Μέσω της μελλοντικής πλατφόρμας μου επιδιώκω να επιτρέψω στους σχεδιαστές και παραγωγούς που θα επιλέξω, να βρουν ένα νέο κανάλι προβολής και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα, επιδιώκω να επιτρέψω σε ξένους κυρίως αγοραστές να ανακαλύψουν και να επιλέξουν τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και δημιουργία σε διάφορους τομείς.

Απευθύνομαι σε σχεδιαστές – παραγωγούς που επενδύουν στην ποιότητα και την αισθητική, καθώς και σε πελάτες που ελκύονται από αυτές τις ιδιότητες, τις αναζητούν και μπορούν να τις πληρώσουν.

 

3.Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Στην παρούσα φάση, διερευνάται ο ανταγωνισμός, οι δυνητικές αγορές, ενώ σχεδιάζονται πειράματα προσέγγισης αυτής με τον πιο αποδοτικό και οικονομικό τρόπο. Ταυτόχρονα, αναζητούνται τα κατάλληλα άτομα που θα βοηθήσουν στο στήσιμο της πλατφόρμας. Τέλος, αναζητούνται νέοι σχεδιαστές – παραγωγοί που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο site.

 

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Εντάχθηκα στο πρόγραμμα καθώς έψαχνα έναν τρόπο να λάβω κατεύθυνση πάνω στο πώς να προσεγγίσω επιχειρηματικά το εγχείρημα και νομίζω ότι με το Ok!thess έκανα μια πολύ καλή επιλογή. Κάθε εβδομάδα έρχομαι σε επαφή με νέες μεθόδους και νέα εργαλεία απαραίτητα για τη μελέτη που απαιτείται πριν την υλοποίηση. Ανακάλυψα νέους τρόπους προσέγγισης της αγοράς και του ανταγωνισμού, ενώ μπήκα σε νέα μονοπάτια σκέψης γύρω από την ιδέα μου που αλλιώς θα μου ήταν ακόμη άγνωστα. Επίσης, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους ικανούς, έμπειρους και διατεθειμένους να βοηθήσουν σε κάθε στάδιο της δουλειάς μου, γεγονός ανεκτίμητο και δυσεύρετο.

 

Ομάδα

Φανή Zαχαρούδη - Founder