Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών από όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκε το πρώτο online Bootcamp του OK!Thess

Κάθε Bootcamp του OK!Thess είναι μια γιορτή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ομάδες με ιδέες, όραμα και θέληση να προχωρήσουν την ιδέα τους σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο συγκεντρώνονται στον χώρο του OK!Thess και παρακολουθούν το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 26 ωρών για τον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess, έγινε για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε. Παρά την απουσία της φυσικής παρουσίας και την virtual διεξαγωγή του, το bootcamp πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία χωρίς να επηρεάζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και η απαραίτητη αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. 

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε το αυξημένο ενδιαφέρον για διαδικτυακή συμμετοχή όσων θέλουν να ασχοληθούν με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Για τον πρώτο online κύκλο του OK!Thess δεχτήκαμε τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων μέχρι σήμερα και γνωρίσαμε ομάδες από πολλές πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.

Οι αιτήσεις ανήλθαν στις 51, από τις οποίες επιλέχθηκαν οι 35 για να παρακολουθήσουν το Bootcamp και να διεκδικήσουν μια θέση στον πρώτο online κύκλο επιτάχυνσης. Οι συμμετέχοντες από την Ινδονησία και το Γιερεβάν της Αρμενίας μέχρι το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο και τη Λωζάνη αλλά και από το Βόλο, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κω και το Ηράκλειο της Κρήτης, έμειναν πιστοί στο καθημερινό μας διαδικτυακό ραντεβού.  

Σε αυτή την εντατική αλλά θέλουμε να πιστεύουμε απολαυστική εβδομάδα τα μέλη των ομάδων παρακολούθησαν και δούλεψαν με αφοσίωση μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και τα μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ (ΚΕΜΕΛ) πάνω στο επιχειρηματικό τους μοντέλο και την παρουσίαση της ιδέας τους στην επιτροπή αξιολόγησης. Η διεξαγωγή του προγράμματος μέσω διαδικτύου και η έλλειψη της φυσικής παρουσίας έκαναν την προσπάθεια ακόμη πιο εντατική με τους συμμετέχοντες να τηρούν στο ακέραιο τις οδηγίες των εκπαιδευτών.

Το επίπεδο και η συνολική παρουσία των ομάδων ήταν εξαιρετικό, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η πρόοδος που σημειώθηκε σε όλες τις ομάδες κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος. Στο pitching event που πραγματοποιήθηκε στις 29/5 οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με τρόπο άμεσο, κατανοητό και ελκυστικό, τηρώντας τους χρόνους και εντυπωσιάζοντας την επιτροπή αξιολόγησης. 

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις ομάδες που πέρασαν στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης και θα παρακολουθήσουν το τετράμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.