Αναζητώντας την καινοτομία στο Bootcamp του ΟΚ!Τhess

Μερικά Σάββατα τον χρόνο στο OK!Thess συμβαίνει κάτι μοναδικό. Το Οικοσύστημα Καινοτομίας πλημμυρίζει από καινοτόμες ιδέες. Σήμερα είναι ένα από αυτά τα Σάββατα.

Την Παρασκευή 17/1 το OK!Thess υποδέχτηκε στο Bootcamp για τον 10ο κύκλο επιτάχυνσης* 23 ομάδες με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, με όραμα και θέληση να υλοποιήσουν τα σχέδια τους και να προχωρήσουν την ιδέα τους σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.  

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος μαζί με τους start-up coaches του OK!Thess εισάγουν τους συμμετέχοντες στο Business Model Canvas (BMC) και στο Assumption Validation Methodology. Στην ουσία κάθε ομάδα αρχικά καλείται να σχεδιάσει το επιχειρηματικό μοντέλο για την ιδέα της και στη συνέχεια να προχωρήσει σε σχεδιασμό πειραμάτων για την επιβεβαίωση ή όχι των υποθέσεων που θα θέσει. Μια δύσκολη αλλά απαραίτητη διαδικασία καθώς μέσω αυτής μεγιστοποιείται η δυνατότητα και πιθανότητα μετατροπής της επιχειρηματικής ιδέας σε βιώσιμη επιχείρηση. 

Τις επόμενες ημέρες οι ομάδες εκπαιδεύονται στον τρόπο που θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και τις καινοτόμες ιδέες τους στην επιτροπή, στο pitching event που θα γίνει την Πέμπτη 23/1. Εκεί θα κριθούν οι ομάδες οι οποίες έχουν παρακολουθήσει το σύνολο του Bootcamp και θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή κατά πόσο θα γίνουν δεκτές στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess. 

Ουσιαστικά, κατά την διάρκεια του Bootcamp η ομάδα εκπαιδεύεται και αξιολογείται για να διεκδικήσει την συμμετοχή της στο πλήρες πρόγραμμα του προγράμματος επιτάχυνσης του OK!Thess, διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Για όσους περάσουν στην επόμενη φάση το ταξίδι και η εμπειρία συνεχίζεται καθώς μπαίνουν σε τροχιά επιτάχυνσης. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αποτυχίας ώστε να βγουν στην αγορά πιο έτοιμες για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν.  

Στόχος του OK!Thess είναι να εμπνεύσει, να στηρίξει και να ενώσει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα.  

*Ο κύκλος επιτάχυνσης περιλαμβάνει περίπου 20 εκπαιδευτικά εργαστήρια και masterclasses υποχρεωτικής παρακολούθησης και εβδομαδιαίες συνεδρίες με τους startup coaches του OK!Thess.