Ολιστική προσέγγιση στην κατάδυση για εναλλακτικές διακοπές με την Blue Mind

Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

H ιδέα για την Blue Mind προέκυψε μέσα από την παρατήρηση των πελατών που εξυπηρετούσαμε ως εκπαιδευτές αυτόνομης κατάδυσης. Βλέπαμε την εμφανή αλλαγή στα επίπεδα άγχους και στη διάθεσή τους πριν και μετά την κατάδυση. Έτσι αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτό και να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο wellness και mindfulness διακοπών που να  συνδυάζει την κατάδυση με γιόγκα, διαλογισμό και ομαδικές ψυχολογικές συνεδρίες. 

 

Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε σε πρώτη φάση σε όλο τον κόσμο που αισθάνεται ότι πιέζεται από τους εντατικούς ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής και έχει την επιθυμία κατά τις διακοπές του να βιώσει μια ευχάριστη, περιπετειώδη και ψυχαγωγική εμπειρία ανασυγκρότησης. Στόχος μας επίσης είναι να απευθυνθούμε και σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού που αφορούν άτομα με θέματα εξαρτήσεων, ψυχικής υγείας και ΑμεΑ, συνεργαζόμενοι με αντίστοιχες δομές υποστήριξης.  

 

Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Απευθυνθήκαμε σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας μέσω ερωτηματολογίου, για να ελέγξουμε κατά πόσο η ιδέα μας θα έχει απήχηση στους καθ ́ ύλην αρμόδιους. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενθαρρυντικό, με 9 στους 10 να δηλώνουν ότι θεωρούν την ιδέα μας πάρα πολύ καλή και αρκετοί εξ αυτών να δηλώνουν την επιθυμία τους να συνεργαστούν μαζί μας. Προκειμένου να ελέγξουμε και την ανταπόκριση του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, οργανώνουμε αυτήν τη στιγμή ένα πρόγραμμα μίας εβδομάδας για το καλοκαίρι 2021 στην Κρήτη. Η ανταπόκριση που θα βρούμε θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας, έχοντας σαν πρώτο στόχο σε μία τριετία να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αδιαλείπτως για 4-6 μήνες.

 

Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Στο OK!Thess ενταχθήκαμε με σκοπό να μαθουμε την τέχνη του επιχειρείν. Οι προσδοκίες μας καλύφθηκαν πέραν του δέοντος. Ο κύκλος επιτάχυνσης για εμάς δικαιολόγησε πλήρως το όνομά του. Αποτέλεσε για μας μια γερή “κλοτσιά” προς τα εμπρός και μας βοήθησε πάρα πολύ να ξεκαθαρίσουμε την ιδέα μας και να ορίσουμε ξεκάθαρα και μεθοδολογικά τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην υλοποίησή της. 

 

Η ομάδα

Ελίνα Σαμαρα, Co- founder Blue Mind

Πάρις Σοφός, Co- founder Blue Mind