Καλλιτέχνες από 9 διαφορετικές τέχνες "συναντιούνται" στην πλατφόρμα του Artivistic

1. Ποιά είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Η ιδέα μας αφορά την ανάπτυξη ενός δικτύου για τις καλές τέχνες, το οποίο θα βοηθήσει τους καλλιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης, να έρθουν σε επαφή, να συνεργαστούν και να αναζητήσουν νέες επαγγελματικές προοπτικές  σε διεθνές επίπεδο προβάλλοντας την δουλειά τους online! 

Η ιδέα προέκυψε αφού αντιληφθήκαμε ότι παρότι στο χώρο της τέχνης συνολικά διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά, η καθημερινότητα για έναν καλλιτέχνη, ειδικά στα πρώτα του βήματα, δεν είναι τόσο εύκολη. Έτσι προσπαθήσαμε να συνθέσουμε μια πρόταση η οποία θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερη έκθεση και εν τέλει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι επαγγελματιες της τέχνης θα μπορέσουν να δημιουργήσουν από μόνοι τους καλύτερες συνθήκες μέσα από συνεργασίες. 

 

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Καλώς ή κακώς η τέχνη βασίζεται πολύ στις διαπροσωπικές σχέσεις και αυτές σε ένα βαθμό ορίζουν και την έκθεση κάθε καλλιτέχνη σε νέες προοπτικές. Αυτό πολλές φορές αποτυπώνει μια «σκληρή αλλά δίκαιη» πραγματικότητα αφού οι σχέσεις και οι γνωριμίες ενδεχομένως απεικονίζουν και την καλλιτεχνική αξία ή ωριμότητα των καλλιτεχνών. Ωστόσο κατά τη γνώμη μας σε πολλές περιπτώσεις αυτή η πραγματικότητα δείχνει και το «ακριβό εισιτήριο» χρόνου, προσπάθειας, τύχης και επιμονής που πρέπει κάποιος να πληρώσει ώστε να καταξιωθεί στον χώρο αυτό.

Βεβαίως μια τέτοια πραγματικότητα δεν μπορεί να ανατραπεί εύκολα, ίσως και δεν πρέπει. Όμως αναμφίβολα η υπάρχουσα κατάσταση είναι τόσο κλειστή που αν κάτι σου λείπει από τα: θράσος, τύχη, δίκτυο κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, τότε μόνο η πάροδος του χρόνου θα σε φέρουν σε ένα αξιόλογο επίπεδο προοπτικών αλλα και αποδοχών ως καλλιτέχνη.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το Artivistic. Φιλοδοξούμε μέσω της πλατφόρμας μας να συμβάλουμε στην πιο ομαλή κατανομή ευκαιριών για τους καλλιτέχνες, στην πιο ενεργή και πιο ανοιχτή φιλοσοφία αυτών που τις προσφέρουν αλλά και στην πιο αποφασιστική εμπλοκή τους σε νέα σχήματα που ίσως δεν είχαν σκεφτεί. Οραματιζόμαστε, μέσα από την πλατφόρμα του Artivistic, οι ανθρωποι της τέχνης να είναι σε θέση να βρουν τις ευκαιρίες και τις συνεργασίες που ψάχνουν, τουλάχιστον πολύ πιο εύκολα...

Απευθυνόμαστε λοιπόν στους καλλιτέχνες, όλων των Τεχνων, τους καλλιτεχνικούς φορείς τους επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης αλλά και στο φιλότεχνο κοινό.

 

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Είμαστε στο στάδιο επαλήθευσης των επιχειρηματικών μας υποθέσεων προκειμένου να επικυρώσουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε την πρώτη έκδοση της υπηρεσίας μας.

 

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος και με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι τελικά επιτυγχάνεται και έχει να κάνει ακριβώς με την διερεύνηση επιχειρηματικού μας σχεδίου.  Το  ΟΚ!Τhess είναι ένα πολύ σωστά δομημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και οι συμμετέχοντες σε αυτό συντονιστές, coach (στη δική μας περίπτωση ο κ. Νίκος Σφίγγος συνέβαλε τα μέγιστα) και ομιλητές είναι ο κάθε ένας εξ αυτών ξεχωριστοί και πολλοί ωφέλιμοι για την προσπάθεια μας έως τώρα.

 

Η ομάδα

Ανδρέας Κόκκας, Co - founder Artivistic

Νικολέτα Μαργαρίτη, Co - founder Artivistic 

Δημήτρης Γραβάνης, Co - founder Artivistic

Βασίλης Δήμτσας, Co - founder Artivistic