Η Renthis2me αναπτύσει πλατφόρμα οικονομίας διαμοιρασμού για αντικείμενα καθημερινής χρήσης

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

How it all began… Νότια Κρήτη. Σούρουπο. Θάλασσα. 3 φίλοι συζητάμε για το πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς περιορισμούς, όπως την ονειρευόμαστε...

Όντας φοιτητές, είχαμε πολλή ενέργεια, χρόνο και πάθος για νέες περιπέτειες. Όμως, τα χρήματα πολλές φορές στέκουν εμπόδιο στις επιθυμίες μας. Όπως κι εκείνο το απόγευμα του Αυγούστου! Τα χρήματα λίγα για να κάνεις μια φωτογράφιση κάτω από τη θάλασσα, χωρίς επαγγελματική κάμερα. Λίγα για να πας κάμπινγκ χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Λίγα για να οργανώσεις ένα ανεπανάληπτο πάρτι που θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Μας «σκότωνε» η ιδέα ότι μια κιθάρα μας έκλεινε το μάτι σε ένα από τα γειτονικά σπίτια, σκονισμένη και αναξιοποίητη, ενώ εμείς την θέλαμε τόσο πολύ εκείνη την στιγμή! Την ώρα που αναρωτιόμασταν γιατί να μην υπάρχει μια πλατφόρμα όπου όλοι μπορούν να δανείζονται ή να ενοικιάζουν τα αντικείμενά τους, πέρασε από μπροστά μας μία κοπέλα με την πολυπόθητη κιθάρα στο χέρι. Λίγα λεπτά μετά γίναμε μια παρέα, απολαμβάνοντας την μουσική και το κύμα. 

Θέμα τύχης, θα μας πείτε. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Και εγένετο η Renthis2me!

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Στην Renthis2me οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου τα χρήματα και ο χρόνος δεν θα είναι εμπόδιο στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε αυτόν τον κόσμο, στον οποίο θα είναι πιο εύκολο από ποτέ να βιώνεις νέες εμπειρίες, συναισθήματα και εικόνες. Βασικός σκοπός της επιχείρησης μας είναι η αξιοποίηση – εκμετάλλευση των αντικειμένων. Είναι δεδομένο ότι κανένα αντικείμενο που έχουμε στην ιδιοκτησία μας δεν το χρησιμοποιούμε συνέχεια. Συνεπώς, μπορούμε να το  διαθέσουμε σε κάποιον άλλο για το διάστημα που δεν το χρειαζόμαστε. Αυτός με τη σειρά του έχει πλέον το αντικείμενο που επιθυμεί για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του στην χαμηλότερη δυνατή τιμή.

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην πραγματοποίηση του go to market plan που έχουμε δημιουργήσει και στόχος μας είναι να να ανέβει η πλατφόρμα τους επόμενους μήνες, μέσα στο 2020. 

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Το OK!Thess έχει καταφέρει να ακουστεί στα αυτιά οποιουδήποτε φοιτητή της Ελλάδας που αναζητά την είσοδό του στον ανατρεπτικό κόσμο των startup. Έτσι και εμείς, όταν συλλάβαμε την ιδέα μας στείλαμε αίτημα για συμμετοχή στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης. Η βοήθεια που έχουμε λάβει είναι απερίγραπτη, δυναμικά masterclasses, συζητήσεις με ειδικούς της αγοράς και φυσικά ο coach μας, Νίκος Τσονιώτης συμπληρώνουν μια αξέχαστη εμπειρία για εμάς σαν Έλληνες φοιτητές και μελλοντικούς startuppers.  

 

Η ομάδα   

Άρης Κεφαλογιάννης, Co - founder, CEO της Renthis2me, φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Χριστόφορος Βενετσανάκης, Co - founder, competitive and market analyst της Renthis2me, φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Co - founder, site developer & digital marketer της Renthis2me, φοιτητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.